Walibi Fright Nights to do's 2021 | Top 5

Walibi Fright Nights to do's 2021 | Top 5

14 oktober 2021

Top 5 Walibi Fright Nights to do's

Het is een van de bekendste pretparken van Nederland en de Fright Nights ik denk ook wel bij de meeste mensen bekend. Het is een van de eerste pretparken die er mee begonnen is en ze hebben het helemaal uitgebouwd. Ze werken met meerdere zones, met meerdere gebieden en meerdere leuke dingen die je kunt doen.

Attractiepark Walibi Holland ligt in de provincie Flevoland. Meer dan 40 jaar geleden werd het park hier opgericht onder de naam Flevohof. Het educatief ingestelde Flevohof veranderde later in attractiepark Walibi Flevo. De naam Walibi is overigens door de destijds Belgische oprichters gekozen, afgeleid uit de Belgische plaatsen Waver, Limal en Bierges. Vandaar ook het symbool van een kangoeroe of wallaby. Vervolgens onderging het park een enorme metamorfose met veel nieuwe attracties en opende in 2000 onder de naam Six Flags Holland, ‘Rollercoaster Capital of Europe’. Een aantal jaar later wordt het park wederom overgenomen en keerde de bekende Walibi terug van weggeweest. Walibi Holland is nu een internationaal bekend park met spectaculaire achtbanen en sensationele attracties voor alle leeftijden.

Naast het attractiepark is er ook een vakantiepark: Walibi Village. Het park beschikt over 2-, 4-, 7- en 8-persoons comforthuisjes. Daarnaast zijn er allerlei voorzieningen zoals een zwembad en fietsverhuur. In 2013 is er gestart met een grote renovatie van het vakantiepark.

Top 5 Walibi Fright Nights to do's

Het is een van de bekendste pretparken van Nederland en de Fright Nights ik denk ook wel bij de meeste mensen bekend. Het is een van de eerste pretparken die er mee begonnen is en ze hebben het helemaal uitgebouwd. Ze werken met meerdere zones, met meerdere gebieden en meerdere leuke dingen die je kunt doen.

We gaan nu beginnen met de top 5 van Fright Nights:

1. WICKED WOODS

Op de 1ste plek staat "Wicked Woods". Wicked Woods valt ook binnen de zone van de walktrough.  Dus ook hier loop je door de attractie heen.  Het zijn eigenlijk heksen, die ze dachten uitgeroeid te hebben. Dat is dus niet gelukt.  De meest sterke en de meest kwaadaardige overleefde het. Ze trokken zich terug in het donkere diepe bossen.  Waar jij dan vervolgens door heen mag lopen. Ze wachten op jou, sterker dan ooit, dus.... Zet je schrap, voor de Wicked Woods.

2. THE FINAL HIDEOUT

Op de 2de plek staat: The Final Hideout. The Final Hideout is eigenlijk weer een nieuw gebied. Dat is namelijk de walkthrough. De walktrough is het gebied waar je doorheen loopt. Als je er doorheen loopt, dan worden je survival skills op de proef gesteld bij deze attractie. Het is een soort van "walk of death". Je moet een overleven door de bloeddorstige zombies te bestrijden en door deze zone te te lopen. Dan kom je in het einde weer uit deze attractie. Meer ga ik er niet over zeggen. Het is heel spannend. Ga er zeker naar toe, als je er bent. 

3. WRONG TURN

Op de derde plek staat: Wrong Turn - into the darkness ook wel genoemd.  Daar ga je naar de experience-zone. Het is meer een show en in dit gebied ga je mee met de wereldreiziger, die je meeneemt naar de donkere tijden van de wereld. Je stapt aan boord van de wereldreiziger of je gaat ook wel mee met de wereldreiziger.  Misschien wordt het wel je laatste rit die jij gaat maken. Wie weet... dus als je van attracties of van spanning houdt en van een leuke show, dan moet je daar zeker naar toe.

4. NIGHTMARES

De Nightmares is ook  binnen de scarezone zoals net ook bij de vijfde attractie / vijfde plek. Hier heb je heel veel kinderen die aan nachtmerries van over hebben gehouden. De meeste groeien er wel overheen, maar sommige niet. Dus ga erheen, ga het beleven, maar geloof me... het is eng.

5. TANGLED TWIGS

We beginnen met het Tangled Twigs.  en dat is binnen het een scarezone gebied.  Daar wordt je dus het stuipen op het lijft gejaagd.  Het heeft ermee te maken dat de natuur tot leven is gekomen. De takken en de struiken die je daar ziet, die willen je eigenlijk gaan wurgen en als je op niet oplet eindig je als laatste als vogelverschrikker in deze zone. Dus zeker spannend. 

Wil jij tickets kopen voor walibi? Klik dan hier.

Bekijk hier het pretpark Walibi

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden